vrijdag, 29 mei 2015 08:33

Spannende tijden in de Bibliotheek

Maand van het Spannende Boek Maand van het Spannende Boek Bibliotheek Houten

Van 29 mei t/m 30 juni 2015 wordt voor de 27ste keer de Maand van het Spannende Boek gehouden.

Dit keer staat niet de dader centraal maar de misdaadbestrijder, het thema is 'Politie'. In de bibliotheek in Houten-Centrum kun je voor spannende boeken terecht. Ook is er een ruilmarkt voor spannende boeken.

In de misdaadliteratuur speelt de rechercheur een essentiële rol, zozeer zelfs dat politiemannen als De Cock, Maigret, Martin Beck, Wallander, Morse en Thomas Lynley deel uitmaken van ons collectieve geheugen, al of niet gestimuleerd door boekverfilmingen. Deze politiemannen zijn gedreven, cynisch, nors, eigenwijs en vaak alleenstaand. Daarin doen hun vrouwelijke collega’s als Barbara Havers en Sarah Lund niet voor hen onder.
Het politiekorps brengt soms zelf misdaadschrijvers voort zoals Appie Baantjer, Simon de Waal, Joop van Riessen, Carina van Leeuwen en niet te vergeten Janwillem van de Wetering (het 8ste boek uit de serie Grijpstra en De Gier was in 1980 het Boekenweekgeschenk).

Ruilmarkt voor spannende boeken:

Vorig jaar heeft de Bibiliotheek veel positieve reacties ontvangen op de Spannende Boeken-ruilmarkt in Houten en IJsselstein. Daarom houden zij die dit jaar opnieuw!
De Spannende Boeken-ruilmarkt is vanaf vrijdag 29 mei gedurende de gehele Maand van het Spannende Boek open in de vier grootste vestigingen: Houten-Centrum, IJsselstein, Vianen en Lopik. Voor elke thriller of detective die je inlevert kun je een ander exemplaar uitzoeken. Een boek voor een boek!

Koffieplus:

Elke tweede donderdag van de maand organiseren de Bibliotheek Houten-Centrum en Vitras een Koffieplus-ochtend van 10.00 - 12.00 uur. Op 11  juni a.s. is het thema "Rouwverwerking". Meer informatie: Hélène Montesant T 06 83676655 of Fina Schilthuis T 06 51538635.