vrijdag, 12 juni 2015 08:59

Tour de Bieres door het Krommerijngebied

Op zaterdag 4 juli gaat de Tour de France van start in Utrecht. In stad en provincie neemt de tourkoorts merkbaar toe. Zo zijn er diverse initiatieven die inspelen op de 'Grand Départ'. Brouwerij Hommeles uit Houten blijft niet achter en komt met een eigen 'Tour': het Rondje Hommeles.

'Rondje Hommeles' is een door de brouwers van Hommeles zelf uitgezette tour door het Krommerijngebied. Het is een fietsroute van 36 kilometer door ongerept landschap en langs cultuurhistorische hoogtepunten. Maar ook langs aantrekkelijke uitspanningen waar je onderweg je dorst kunt lessen met een zomers Hommeles-biertje.

De route is uitgegeven op een fraaie en handzame kaart. De kaart omvat niet alleen informatie over het Krommerijngebied, maar ook over de gelegenheden langs de route waar je een Hommeles-biertje kunt drinken: terrasjes, landwinkels en slijterijen in de omgeving van Houten, Odijk, Cothen en Schalkwijk.

Met deze fiets- en bierkaart willen de brouwers van Hommeles hun bieren nog nadrukkelijker presenteren als een streekproduct uit het Krommerijngebied. Deze bijzondere fietskaart is uiteraard te krijgen bij de verkooppunten langs de route of tegen een kleine vergoeding bij het VVV-kantoor.

hommeles-fietskaart-def-1.jpghommeles-fietskaart-def-2.jpg