vrijdag, 07 augustus 2015 09:01

Optreden Lisanne Jacobs 'A dream within a dream'

Lisanne Jacobs Lisanne Jacobs Theater aan de Slinger

Op donderdag 20 augustus a.s. treedt de jonge vocaliste Lisanne Jacobs op in Theater aan de Slinger. Zij brengt een werelds, gedurfd en authentiek geluid op de Nederlandse jazzmarkt.

Muziek is bij deze duizendpoot nooit van de radar geweest. Ze begint vroeg als hoorniste en ontwikkelt zich vervolgens verder als zangeres en pianiste in verschillende popformaties, waarmee ze onder andere het fameuze Pinkpoppodium mocht beklimmen. Tijdens haar zangstudie raakt ze in toenemende mate gefascineerd door geïmproviseerde muziek en het genre laat haar vervolgens niet meer los!

Haar kleurrijke composities zijn het best te omschrijven als een speelse en zorgvuldig gearrangeerde blend van jazz, world en soms een vleugje klassiek. Ze wordt geprezen om haar muzikaal oor, haar natuurlijk gevoel voor ritme en haar lyrische verhalen. Grote bronnen van inspiratie zijn onder andere Esperanza Spalding, Banda Magda, Brian Blade, Joni Mitchell en Gretchen Parlato!

Samen met een groep toegewijde muzikanten neemt ze je mee op reis langs traditie en innovatie, virtuositeit en heldere eenvoud. Via het mystieke Oosten en het opzwepende Zuiden brengt ze je vervolgens moeiteloos weer terug naar het vertrouwde Westen!
Voor meer info en kaarten: www.theateraandeslinger.nl