donderdag, 20 augustus 2015 16:55

Leesgroep Vertaalde Literatuur heeft plaats voor nieuwe leden

Houdt u van lezen? Vindt u het leuk leeservaringen met anderen te delen? Wilt u meer vertaalde schrijvers lezen? Meld u dan aan voor het nieuwe seizoen van deze leesgroep.

In oktober start in Houten opnieuw de leesgroep Vertaalde literatuur. De bijeenkomsten worden geleid door taaldocent en vertaler César Noordewier.

Gemiddeld eens per maand bespreken we een boek aan de hand van discussievragen over thematiek, stijl, personages, literaire verwijzingen, etc. We lezen romans uit zeer diverse taalgebieden en continenten, die we in de Nederlandse vertaling behandelen. Er zullen bekende en iets minder bekende schrijvers en schrijfsters bij zitten in diverse genres en uit verschillende periodes, maar altijd literair van aard.

Deze leesgroep richt zich op iedereen die van lezen houdt en graag zijn of haar leeservaringen met anderen wil delen. Aan de hand van discussievragen over  thematiek, stijl, personages en literaire verwijzingen worden romans besproken uit zeer diverse taalgebieden en continenten, in de Nederlandse vertaling. Werk van bekende en iets minder bekende schrijvers en schrijfsters, in diverse genres en uit verschillende periodes, maar altijd literair van aard. Het accent ligt op romans van de laatste 30 jaar; incidenteel komt ook een wat ouder (sleutel)werk aan bod. 

Praktisch

De leesgroep komt bij elkaar in de Bibliotheek Houten op vrijdagochtend van 10.15 – 12.15 uur.

De data van de bijeenkomsten en de eerste te lezen titels:

  • 9 oktober - Jess Walter – Schitterende ruïnes
  • 13 november - Milena Agus – Het huis in de Via Manno
  • 11 december - Rose Tremain – De onafwendbare dag
  • 29 januari - Muriel Barbery – Elegant als een egel, of Toni Morrison - Een daad van barmhartigheid
  • 4 maart; 1 april; 13 mei.

Deelname aan de leesgroep kost €35,00 per deelnemer. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..