donderdag, 20 augustus 2015 16:30

Cursus gedichten schrijven

Het schrijven van een gedicht is een proces van passen, meten, kiezen en zoeken naar dat ene woord of dat ene beeld. Voor wie hierover wil leren en ermee wil experimenteren organiseert de Bibliotheek Houten-Centrum de cursus gedichten schrijven, op vijf dinsdagavonden in september en oktober 2015.

De cursisten leren over klank, ritme, woordkeuze en taal en gaan experimenteren met vrije en rijmende verzen en met verschillende vormen van poëzie.

Iedere les bestaat uit een combinatie van theorie en schrijfoefeningen.De cursisten krijgen ook huiswerkopdrachten.

Deze cursus wordt gegeven door Trea Scholten, ervaren schrijfdocent, schrijver en ondernemer in taal en schrijven. Zij organiseert cursussen, workshops en trainingen voor ‘plezierschrijvers’, zakelijk schrijvers en journalisten en workshops op maat als invulling van een themabijeenkomst, feest of personeelsuitje. Trea is een van de oprichters van het digitale tijdschrift Frontaal.

Cursisten gaven haar vorige cursus in de Bibliotheek gemiddeld een 9,1 als rapportcijfer, met als toelichting onder andere "Het heeft mij van mijn schroom afgeholpen" en "Afwisselend, uitdagend, inspirerend, goede docente".

De cursusdata zijn 15, 22 en 29 september en 6 en 13 oktober, van 19.30 – 22.00 uur.

Belangstellenden kunnen zich nu aanmelden.

Voor meer informatie en aanmelden: http://www.bibliotheeklekijssel.nl/agenda/cursuspoezie.html