woensdag, 02 september 2015 09:55

Opening Sportpunt Houten

Op maandag 28 september vindt de officiële opening van de nieuwe locatie van Sportpunt Houten plaats. Aan de opening zitten 3 workshops gekoppeld waar diverse commissies van sportverenigingen goed bij aan kunnen sluiten. Naast deze 3 workshops is er ook een bijeenkomst van Platform Sport Houten.

 Vanaf 19.00 uur zijn de deuren geopend en rond 19.20 uur vind de officiele opening plaats. Om 19.30 uur start het overleg Platform Sport Houten en gaan ook de workshops Gezonde Sportkantine, Crowdfunding en Social Media van start.

De workshops gezonde sportkantine wordt gegeven door Karin Pannekoek van de Gezonde Sportkantine. In deze workshops wordt uitgelegd hoe sportverenigingen, middels simpele aanpassingen in de kantine en relatief weinig inspanning, een stap in de goede richting kunnen zetten naar een Gezonde Sportkantine. Daarnaast zal Mark Frederiks van Local2Local het initiatief van voedselproducenten uit de Krommerijnstreek, het Eiland van Maurik en de Betuwe toelichten. Zij hebben de handen ineen geslagen om eerlijk en gezond lokaal voedsel in de regio bereikbaar te maken.

Bij de workshop Crowdfunding wordt stilgestaan bij de vraag hoe (sport)organisaties op alternatieve manieren geld kunnen inzamelen voor de club. Bij crowdfunding gaat de vereniging of het team niet op zoek naar één grote sponsor, maar vraagt aan veel mensen om mee te betalen aan b.v. nieuwe voetbalshirts. Paul Dirkse van Wij zijn Sportzal in deze workshop hier meer over vertellen.

Martin Boomkamp van Guifi.nlzal sportaanbieders meenemen in de wereld van digitale communicatie. Hoe is social media nu in te richten voor uw vereniging en wat is social media-strategie? Verenigingen worden uitgedaagd om na te denken over wat ze willen bereiken met social media en hoe ze dit doelgericht en actief in kunnen zetten.

Rond 21.00 uur sluiten we de avond af met een gezellige netwerkborrel.

Aanmelden voor de opening en voor één van de workshops kan door een mail te sturen naar Annemarie van Deelen (zie Contact). We hopen velen te mogen ontvangen op de nieuwe locatie van het Sportpunt!