maandag, 28 september 2015 17:37

Knotgroep start op zaterdag 17 oktober

In nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer, NME Houten en VanHoutenCo worden er aan de Noordzijde van het bos Nieuw Wulven een scala aan natuuractiviteiten georganiseerd. Oa. zagen, knippen en uittrekken van bomen en struiken, takkenrillen bouwen en een vlinderplek maken. Elders worden nog drie grote wilgen geknot.

De start van de dag is vanaf de Noordzijde van het bos ter hoogte van de tankgracht (Marsdijk). Met de fiets is de locatie uiteraard het makkelijkste te bereiken. Ook kinderen worden uitdrukkelijk uitgenodigd; Voor hen zijn er aparte activiteiten.

Na deze startdag zijn er nog 5 knot- en natuuronderhoudsdagen.Iedere winter zijn tientallen vrijwilligers van de knotgroep actief met het knotten van wilgen in het Houtens landschap. Dit is nodig omdat elke wilg eens in de vier/vijf jaar van haar lange takken moet worden verlost.

Gebeurt dit niet dan scheuren de takken van de knot af. De boom wordt dan een wildernis en veroorzaakt overlast aan o.a. watergangen, voor boeren en bij omvallen is de boom een gevaar voor mensen, vee en gebouwen.

Heeft u interesse om een keer mee te doen met het knotten, om te ervaren wat het is? Meld u dan aan bij Jaap ten Boer mob: 06-10.715.867 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.