dinsdag, 13 oktober 2015 11:45

Archeologiedagen in Houten

Wil je weten welke verhalen er allemaal in de Nederlandse bodem verstopt zitten? Kom dan naar de Archeologiedagen op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober. Ook in Houten valt dan van alles te beleven.

 Tijdens de Nationale Archeologiedagen kunnen jong en oud(er) horen, zien en graven op wel 60 locaties. Kijk binnen bij een ArcheoHotspot, een archeologisch museum of depot. Bezoek een opgraving of ga op pad met lokale archeologen en hoor wat er allemaal onder het landschap van nu verborgen ligt.

Fietsen langs archeologie

In Houten doet de Archeologische Werkgroep 'Leen de Keijzer' in het Oude Station (Stationserf 99) mee. Op zaterdag 17 oktober en zondag 18 oktober om 12.00 uur is er een begeleide fietstocht langs een aantal onderdelen van de TRAP-(Toeristisch Recreatief Archeologisch Project) route. Meer informatie over dit evenement vind je op de website over de archeologiedagen

Expositie Oude Station

Ook is deze drie dagen het museum in het Oude Station extra open van 11.00 – 17.00 uur. Je kunt hier de expositie 'Midden-Nederland onder de Merovingen. Leven in de Vroege Middeleeuwen' bekijken. Verder is de werkruimte het bezoeken waard. Je ziet dan de medewerkers aan het restaureren.

Meer informatie over de Archeologiedagen staat op de speciale website