woensdag, 23 maart 2016 12:02

Rabbijn Eisen uit Israel spreekt op woensdag 6 april in Houten

Rabbijn Chaim Eisen uit Isral spreekt woensdag 6 april in het Moluks Kerkelijk Centrum, Oud Wulfseweg 1 in Houten.

Iedereen is welkom en de toegang is vrij. Aanvang 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur. De bijeenkomst is georganiseerd door stichting Christenen voor Israel. Er is vertaling in het Nederlands en in de loop van de avond is er verkoop van producten uit Isral.

Achtergrond spreker

Rabbijn Chaim Eisen uit Isral ziet het als een taak van het Joodse volk om de universele waarheid van Gods Woord te delen met de niet-Joodse volkeren.

De dubbele feestdag van Pasen

Hij zal spreken over het thema: De dubbele feestdag van Pasen': Twee feestdagen voor twee bevrijdingen.' Een korte toelichting op het thema: In het Jodendom worden met Pesach twee bevrijdingen herdacht. De eerste bevrijding is het wegtrekken van het volk uit Egypte en de doortocht door de Schelfzee. Daar werd de farao verslagen en was het volk bevrijd van het slavenbestaan. De tweede bevrijding is het werkelijk loskomen van de Egyptische slavernij in het denken en gedrag van de Isralieten. Zoals het gezegd wordt op seideravond, de vooravond van Pesach: Het koste de Here een dag om Isral uit Egypte te halen, maar veertig jaar om Egypte uit Isral te halen.