zaterdag, 23 april 2016 09:36

Loop door Houten 2016

Het is weer tijd voor de leukste loop van Houten! We hebben het parcours dit jaar aangepast en lopen nu door Het Oude Dorp en door Castellum. Minder verkeershinder, meer publiek en een mooie lange finishstraat over de volledige lengte van de Loerikseweg. Vrijdag 10 juni 2016 start de Loop door Houten vanaf het Oude Dorp.

Parcours Loop door Houten 2016Parcours

Kidsrun 600 meter

De Kidsrun is speciaal bedoeld voor de jongste kinderen van de groepen 1 tot en met 4 van de basisschool. Deze kinderen mogen natuurlijk onder begeleiding lopen van een volwassene.

Jeugdloop 1300 meter

De jeugdloop is in principe bedoeld voor alle leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van de basisschool. Er worden 2 rondjes gelopen: één van 600 meter en één rondje van 700 meter. De kinderen komen dus 2 keer over het Plein : doorkomst en finish.

Scholierenloop 2500 meter

De Scholierenloop is bedoeld voor de leerlingen uit het voortgezet onderwijs, de leeftijd van 12 – 18 jaar. Deze loop bestaat uit één rondje van 600 meter gelijk aan de Kidsrun met één ronde van 1900 meter via de oude stationsweg, zodat zij ook 2 keer over het Plein komen.

5 – 10 km

Alle andere lopers worden uitgenodigd om te kiezen uit deze 2 afstanden. Er zijn waterposten in Castellum op 2,5 km en voor de 10 kilometer lopers ook op 5 km, net na de doorkomst over Het Plein, en in Castellum op 7,5 km.

Op de dinsdagavond voor de loop worden er Parcoursverkennings-rondjes gelopen voor jeugd en volwassenen. Deelnemers kunnen, onder begeleiding, vast het parcours verkennen.

Achtergrond

De doelstelling van dit evenement is om een leuk en gezellig evenement tot stand brengen , waarbij plezier voor het lopen voor jeugd en volwassenen centraal staat. Daarnaast biedt het de mogelijkheid voor Houtenaren om het dorp en haar inwoners beter te leren kennen en meer saamhorigheid te creëren in een ontspannen sfeer. Tot slot wordt ernaar gestreefd meer mensen aan het lopen te krijgen door de drempel laag te houden.

Uitgangspunt is dat de jeugd voor een symbolisch bedrag kan inschrijven. Door de uitstraling van ons evenement (gezelligheid voorop) voelt iedere deelnemer zich niet genoodzaakt toptijden te lopen of dure loopkleding aan te schaffen. Goede schoenen zijn uiteraard wel een must.

Meer informatie en inschrijven op http://www.loopdoorhouten.nl