donderdag, 18 augustus 2016 15:26

50+ en (weer) meer willen bewegen?

Sportpunt Houten biedt 50-plussers uit Houten die niet of weinig sportief actief zijn, maar graag meer willen bewegen, de mogelijkheid om gratis hun algehele fitheid te komen testen onder professionele begeleiding van Houtense fysiotherapeuten.

Tijdens de jaarlijkse activiteitenmarkt op 3 september aanstaande is het van 10.00 uur tot 16.00 uur mogelijk om langs te komen voor een fittest. De test - met oefeningen gericht op vaardigheden uit het dagelijks leven - duurt ongeveer 15 minuten en vraagt weinig inspanning, waardoor sportkleding niet is vereist. De locatie is de voormalige sportwinkel van Cor Adelaar, winkelcentrum het Rond, het Rond 36, 3995 DK Houten.

De fittest is ontwikkelt door fysiotherapeuten van de fysiotherapiepraktijken Leebrug, de Molen, Hofspoor en Koole en valt onder het sportstimuleringsproject voor 50-plussers van Sportpunt Houten in opdracht van de gemeente Houten. Uit onderzoek blijkt, dat met het ouder worden het op peil houden van fitheid en gezondheid steeds belangrijker wordt. Mede daarom is na de fittest gelijk advies in te winnen over het sport- en beweegaanbod dat in Houten is opgezet speciaal voor deze doelgroep.

Iedereen vanaf 50 jaar en ouder is welkom om zich te laten testen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolijn Hoek-van de Giessen van Sportpunt Houten. Tel: 06-23620480 (ma, wo, do), mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..