zaterdag, 20 augustus 2016 06:43

Feestelijke seizoensopening Proef het Theater

Zaterdagavond 10 september wordt het nieuwe film- en theaterseizoen feestelijk geopend met een afwisselend programma. De artiesten in het theaterprogramma zijn komend seizoen te gast in Theater Aan de Slinger en geven deze avond een voorproefje.

Theaterprogramma

Zo kunnen bezoekers in de Theaterzaal deze avond kennismaken met Dennis Kroon. Dennis is een echte Utrechtenaar en schopte het in 2015 in het programma The Voice tot de laatste 16. Deze avond treedt hij op met één muzikant, waardoor zijn warme stemgeluid goed tot z'n recht komt. Ook Fred Delfgaauw is te gast. Hij laat op een unieke manier toneel, mime, poppenspel, vertelkunst en cabaret in elkaar overlopen. Voor zijn voorstelling 'In de wachtkamer van de liefde' ontving hij de Toneelpublieksprijs. Marc van Vugt, jazzgitarist, componist en Edison Award winnaar, geeft een introductie op zijn serie intieme concerten in de Kleine Zaal. Met deze serie gaat de wens van Marc om zijn muzikale vrienden uit te nodigen in een 'huiskamersfeer' in vervulling. Christine Otten, de schrijfster van 'We hadden liefde, We hadden wapens', komt vertellen over de gelijknamige muziektheatervoorstelling die zij samen met Urban Myth maakte, het 'huisgezelschap' van de Amsterdamse Stadsschouwburg. Daarnaast laten leerlingen van Het Houtens hun talenten zien: ze spelen een scène uit hun eigen theaterstuk, wat zij voor de zomer hebben gespeeld in Theater Aan de Slinger.

De presentatie is in handen van de jonge en veelbelovende cabaretier Maya van As. Maya studeerde voor de zomer af aan de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch en is deze avond de wervelende presentator. Aanvang theaterzaal: 20.15 uur.

Filmprogramma

Film Aan de Slinger draait om 20.30 uur in de Kleine Zaal 'Hail, Caesar!', een komedie van de gebroeders Coen (bekend van Fargo en The Big Lebowski). Josh Brolin speelt een filmproducent die in de problemen komt wanneer zijn steracteur George Clooney wordt ontvoerd.

Kortom: een avond vol theater, muziek en film! Het programma is gratis, met uitzondering van hapjes en drankjes. De gratis tickets voor het film- en theaterprogramma zijn vanaf maandag 29 augustus 12.30 uur te bestellen via www.theateraandeslinger.nl of telefonisch via 030-6351024. Let op: het theaterprogramma en filmprogramma vinden gelijktijdig plaats, bezoekers maken een keuze.