vrijdag, 16 september 2016 13:33

Komedie 'de Tantes' terug in het theater

Op 30 september staat de veelgeprezen komedie De Tantes in het theater Aan de Slinger. De Tantes is de eerste jeugdtheatervoorstelling ooit die zowel van de vakjury als van het publiek de prijs voor beste jeugdtheatervoorstelling ontving.

Strenge tantes winnen harten

De Tantes vertelt het verhaal van drie tantes die het visrestaurant van hun overleden zuster overnemen en het achtergebleven jongetje Joris gaan bevoogden. Roel Adam schreef de tekst. De cast bestaat uit Tjebbo Gerritsma, Peter van Heeringen, Rogier in ’t Hout, Anil Jagdewsing en Keja Klaasje Kwestro, in een regie van Paul Knieriem.

De voorstelling ging in het najaar van 2014 in première. Pers en publiek ontvingen de komedie jubelend. Die waardering werd in september 2015 bekroond met twee fantastische prijzen. Regisseur Paul Knieriem nam de Gouden Krekel, de belangrijkste jeugdtheaterprijs van het land, in ontvangst tijdens het Gala van het Nederlands Theater. De Zapp Theaterprijs, dé publieksprijs voor het jeugdtheater, werd tijdens het televisieprogramma Zapp Live op aan de spelers van De Tantes uitgereikt.

Over de Toneelmakerij

De Toneelmakerij is een jeugdtheatergezelschap. We zijn continu in beweging. We maken gedurfd, kwalitatief jeugdtheater voor alle leeftijdsgroepen, met liefde voor taal, interdisciplinair experiment en maatschappelijke betrokkenheid. We spelen in de midden- en kleine zalen van de theaters. We zoeken ons publiek op in hun klaslokaal, maken voorstellingen op locatie, werken in de wijken van Amsterdam en op zomerfestivals. Intern staat een grote verandering op stapel. Artistiek leider Liesbeth Coltof draagt op 1 januari 2019 het stokje over aan regisseur Paul Knieriem.