zaterdag, 17 december 2016 10:16

Zondag 15 januari 2017 is Paul Sanchez (USA) bij dassenakkerLIVE

Paul Sanchez werd bekend als mede-oprichter van de Amerikaanse rock band Cowboy Mouth. In de goed ontvangen HBO dramaserie Treme (over het leven in New Orleans na orkaan Katrina) speelde hij zichzelf en hij was de drijvende creatieve kracht achter de succesvolle musical Nine Lives.

Als songwriter leverde hij nummers af die gebruikt werden door countryster Darius Rucker (de frontman van Hootie & The Blowfish) en de legendarische Irma Thomas. De Eli Young Band haalde de charts met één van zijn songs. Maar hij is vooral bekend geworden als singer-songwriter die het publiek steeds inpakt met schitterende verhalen en nummers over de liefde, over verlies en over zijn New Orleans .

Net als vele andere stadsgenoten werd ook Sanchez getroffen door orkaan Katrina. Hij raakte alles kwijt: zijn huis, zijn bezittingen en zijn omgeving. Hij stapte uit Cowboy Mouth en werd één van de gezichten van de (muzikale) wederopbouw. Ruim 10 jaar na Katrina begeeft hij zich weer met volle overgave op zijn grootste passie: optreden.

Zijn nieuwe album Heart Renovations is onlangs uitgekomen en op zijn veertiende album kijkt hij terug naar zijn debuutalbum Jet Black & Jealous uit 1992. Sanchez: “’Jet Black and Jealous’ was a man in his twenties banging on his guitar and singing about finding and losing love.’ Heart Renovations’ is a man in his fifties, pausing to reflect on all of the same questions.”

Deur open om 14:30

Kaarten 10,-     Reserveren

Media