vrijdag, 13 januari 2017 16:42

Scholenmarkt 2017: Voortgezet onderwijs presenteert zich aan leerlingen groep 8

In het Wellantcollege aan de Randhoeve is op donderdag 19 januari de jaarlijkse Scholenmarkt. Tussen 19.00 en 21.00 uur presenteren instellingen voor voortgezet onderwijs uit de regio zich aan Houtense leerlingen uit groep 8 van de basisschool én hun ouders. Voor veel aankomende brugklassers is de Scholenmarkt de eerste kennismaking met het voortgezet onderwijs.

Leerlingen uit groep 8 hebben via hun eigen school een uitnodiging ontvangen. Houtense scholen met een stand op de markt zijn College de Heemlanden, het Wellantcollege en Houtens. Er zijn ook scholen en/of scholengemeenschappen voor vmbo, havo en/of vwo uit onder meer Culemborg, Nieuwegein en Utrecht.

De Scholenmarkt voorziet in een duidelijke behoefte: veel bezoekers van voorgaande edities spraken hun waardering uit voor de markt.

Pieken

De gemeente wil al te grote pieken in het aantal bezoekers voorkomen. Leerlingen van basisscholen ten westen van de spoorlijn door Houten zijn tussen 19.00 en 20.00 uur uitgenodigd. Wie ten oosten van het spoor naar school gaat, is welkom van 20.00-21.00 uur. De parkeerruimte is beperkt, dus kom zoveel mogelijk op de fiets.