vrijdag, 13 januari 2017 16:47

Eindpresentatie House of Houten

Drie generaties mixen door middel van muziek? Dat gebeurt bij het project House of Houten! De resultaten hiervan zijn op 31 januari in Theater Aan de Slinger te bewonderen.

In het project House of Houten worden drie generaties bij elkaar gebracht door middel van muziek. De afgelopen maanden maakten leerlingen uit groep 8 kennis met ouderen en hun levensverhalen.

De leerlingen interviewden iemand van boven de 75 jaar. Zij bevroegen de ouderen over hun jeugd (toen zij net zo oud waren als de groep 8 leerlingen nu) en welke rol muziek speelde in hun leven. De interviews werden opgenomen en er is een documentaire gemaakt. Met het materiaal van de documentaire zijn jonge singer-songwriters aan de slag gegaan en maakten daarvan hun eigen nieuwe song. 5 jongeren kregen daarbij een Masterclass van de winnaar uit het programma ‘ de Beste Singer Song Writer’  Anna Rune.

De resultaten van dit project zijn tijdens de eindpresentatie op 31 januari om 13:00 uur te bewonderen in Theater Aan de Slinger. Van de songs wordt een mooie luisterpaal ontwikkeld door de Krachtfabriek, die straks rondreist door Houten. Zo worden drie generaties gemixt bij House of Houten.

Programma:
13:00 uur inloop met koffie en thee
13:15 uur start documentaire
14:00 uur optredens en interviews van de jonge singer-songwriters
14:45 uur napraten in de foyer  

De (gratis) kaarten zijn te reserveren via Theater Aan de Slinger.

House of Houten is een project van Cultuur en Educatie Aan de Slinger. Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds Houten, Rabobank Rijn en Heuvelrug en Ons Fonds.