zondag, 05 februari 2017 10:09

Training Mindfulness voor Mantelzorgers

Steunpunt Mantelzorg organiseert in samenwerking met Indigo de training Mindfulness voor mantelzorgers. Leer in een vierdelige training hoe je op een gezonde manier kunt omgaan met belastende situaties en hoe je in moeilijke, stressvolle omstandigheden voor jezelf kunt blijven zorgen.

Zorg voor een ander kan vaak belastend zijn. Dit kan zich uiten in vermoeidheid, somberheid, onrust, en of piekeren. Mantelzorgers weten als geen ander dat er aan de situatie zelf vaak niet veel te veranderen valt. Mindfulness biedt u echter een manier om op een andere manier met dergelijke situaties om te gaan. Bij Mindfulness train je je aandacht, net zoals je spieren traint, door te oefenen. Door met vriendelijke milde aandacht steeds weer terug te keren naar het huidige moment zoals het nu is.

De training mindfulness gaat van start op dinsdag 28 februari van 9.30 tot 12.00 uur. De trainingen vinden plaats op 28 februari, 14 en 28 maart en 18 april. Deelname is gratis. Indien u zich aanmeld vragen wij u wel om bij alle vier de bijeenkomsten aanwezig te zijn. Steunpunt Mantelzorg is onderdeel van ‘van Houten&co’. Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de coördinator van het steunpunt mantelzorg: Marinda Rodas, ‘van Houten&co’ tel: 030-7001500; e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.