dinsdag, 14 februari 2017 20:21

Bigband Houten met twee bijzondere zangtalenten in De Kom

Op zaterdag 25 februari verzorgt Bigband Houten een bijzondere muzikale avond in theater De Kom in Nieuwegein. De band treedt dan afwisselend op met maar liefst twee getalenteerde zangeressen: Yvette de Bie en Kim Hoorweg.

Yvette de Bie (37) is bij het grote publiek bekend van haar deelname aan Idols (2002), het Nationale Songfestival (2005) en The Voice of Holland (2010). Ze timmert hard aan de weg als allround zangeres in uiteenlopende bezettingen met een voorliefde voor jazz, soul en Braziliaanse muziek. Met haar zal de bigband enkele jazzklassiekers en ballads uit het Great American Songbook spelen.

Kim Hoorweg (23) tekende haar eerste platencontract toen ze 14 was. Sindsdien stond ze twee keer op het North Sea Jazz festival en trad ze op met a.o. Trijntje Oosterhuis, Gino Vanelli, Candy Dulfer, Benjamin Herman. Haar repertoire bestaat vooral uit uptempo pop-, funk- en boogaloonummers. Erwin Hoorweg, vader van Kim en pianist bij The Houdini’s, schreef speciaal voor de uitvoering met Bigband Houten nieuwe arrangementen van enkele nummers van Kims albums.

In 2012 won Bigband Houten het regionale Bigband Festival, dat werd georganiseerd ter gelegenheid van de opening van De Kom. De prijs bestond uit het verzorgen van een avondvullend optreden in diezelfde Kom. Nu, bijna vijf jaar later, komt de negentienkoppige band deze prijs verzilveren. In combinatie met Yvette en Kim laten zij horen dat zij met recht een vaste plaats hebben veroverd in het regionale jazzlandschap.

Zaterdag 25 februari in theater De Kom (kleine zaal), Stadsplein 6, Nieuwegein. Aanvang 20:30. Kaarten kosten € 17,50 en zijn verkrijgbaar via www.dekom.nl of aan de kassa.

www.bigband-houten.nl
www.yvettedebie.com
www.kimhoorweg.com