zaterdag, 09 september 2017 11:27

Tafeltje Dek Je

Tafeltje Dek Je is één van de werkgroepen die valt onder ‘van Houten&co’. Zij bezorgt al meer dan 30 jaar koelverse maaltijden bij inwoners van de gemeente Houten. Meer dan 40 vrijwilligers zetten zich daar wekelijks voor in. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat alleen ouderen deze maaltijden kunnen bestellen. Ook mensen met een beperking of mensen die door omstandigheden niet in staat zijn voor hun warme maaltijd te zorgen, kunnen die warme maaltijd bestellen bij Tafeltje Dek Je.

Een (zorg)indicatie is niet nodig. Er is een ruime keuze uit hoofdgerechten, soepen en nagerechten. Ook dieetmaaltijden kunnen worden besteld. De maaltijden worden met minder zout bereid. Er worden voor een goede smaak meer kruiden toegevoegd.

Er kan een introductiepakket worden aangevraagd om deze maaltijdvoorziening te proberen. Het introductiepakket bestaat uit 5 maaltijden, waarvan 2 gratis. Er is geen verplichting om voor elke dag in de week een maaltijd te bestellen. De maaltijden worden wekelijks op een vast dagdeel thuis bezorgd. De Koelverse maaltijden worden bij de leverancier gekookt, snel gekoeld, gepasteuriseerd en verpakt. Daardoor zijn de maaltijden na aflevering ruim een week te bewaren in de koelkast. Doordat Tafeltje Dek Je met vrijwilligers werkt, is het mogelijk om de prijs van de maaltijden laag te houden. Een hoofdgerecht kost slechts € 5,00.

De vrijwilligers kennen de klanten en ze signaleren wanneer het met iemand minder goed gaat. In overleg met de klant wordt gekeken of er dan wellicht meer hulp nodig is. Dat is de meerwaarde van Tafeltje Dek Je!
Meer informatie over Tafeltje Dek Je kan worden verkregen bij het Meldpunt: tel 030 - 7001510. Bij afwezigheid kan het antwoordapparaat worden ingesproken. Er wordt dan snel teruggebeld.

Een e-mail kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.