maandag, 22 augustus 2016 14:48

Woningbouwplan voor ouderen aan de Putterhaag naar raad

Het college van b. en w. stuurt het projectplan en de inspraaknota voor de herontwikkeling van de locatie Mozaiekschool naar de gemeenteraad. Het gaat hier om een woningbouwproject voor ouderen aan de Putterhaag. Het plan is samen met de initiatiefnemers, de buurt, belangenorganisaties en toekomstige bewoners tot stand gekomen.

Het woningbouwplan is een initiatief van het 'Inwonersinitiatief Mozaiek De Haag’ met Gerben Kamphorst en Sander de Bruin als initiatiefnemers. Samen met Bolton Ontwikkeling maakten zij volgens het college het beste plan voor deze plek. Het plan is samen met een klankbordgroep van vertegenwoordigers uit de buurt, ouderen- en gehandicaptenorganisaties uitgewerkt in een projectplan.

Op dit plan kon iedereen reageren. Er kwamen ruim twintig inspraakreacties binnen, waarvan de meeste positief waren. Op basis van deze reacties heeft college nu besloten om twee tot vier woningen extra te bouwen omdat er grote behoefte is aan seniorenwoningen. Ook krijgen de woningen nu standaard een badkamer op de begane grond. Verder zijn met de klankbordgroep afspraken gemaakt over bomen, groen en speelvoorzieningen rondom het bouwplan.

Randvoorwaarden

In het projectplan staan de randvoorwaarden voor het woningbouwplan, waaronder:

  • de bouw van 21 tot 23 woningen in laagbouw;
  • de koopprijzen liggen tussen € 225.000,- en € 350.000,-;
  • tenminste 75% van de woningen is aangepast voor ouderen en wordt aan hen verkocht;
  • 25% van de woningen is aanpasbaar voor ouderen gebouwd, maar kan worden toegewezen aan alle leeftijden;
  • de bouw van een gemeenschappelijke buurtruimte met speelplek;
  • een groene uitstraling.

De klankbordgroep blijft ook adviseren bij de verdere uitwerking van de plannen. De kopers bepalen met de projectontwikkelaar het bouwplan. Verder gaat het ‘Inwonersinitiatief’ op zoek naar inwoners die de buurtruimte willen beheren.

Hoe verder?

Het projectplan en de inspraaknota gaan nu naar de gemeenteraad. De bespreking staat op de agenda van het Rondetafelgesprek op 6 september en de raadsvergadering van 20 september (zie www.houten.nl/bis).

Stemt de raad in, dan kan de omgevingsvergunning begin 2017 ter inzage. Als dit positief verloopt, kan de bouw eind 2017 starten. In 2018 zijn de woningen dan klaar. Op www.houten.nl/mozaïek vindt u alle informatie over de herontwikkeling van deze plek, waaronder het projectplan, de inspraakreacties en de antwoorden daarop. Op herontwikkelingmozaiek.nl geeft het ‘Inwonersinitiatief’ volop informatie over hun plan.

Heeft u verder nog vragen? Neem dan contact op met de heer P. Bos via (030) 63 92 611 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.