dinsdag, 05 november 2013 19:14

Kern met Pit!

Kan jouw buurt, wijk of dorp wel wat pit gebruiken? En heb je concrete ideeën voor het verbeteren van je leefomgeving? De wedstrijd Kern met Pit biedt je de kans om je plannen in werkelijkheid om te zetten. Bewoners met een vernieuwend idee kunnen zich tot en met 30 november inschrijven.

KNHM Utrecht organiseert elk jaar de wedstrijd Kern met Pit. Kan jouw buurt, wijk of dorp wel wat pit gebruiken? En heb je concrete ideeën voor het verbeteren van je leefomgeving? De wedstrijd Kern met Pit biedt je de kans om je plannen in werkelijkheid om te zetten. Bewoners in de provincie Utrecht met een vernieuwend idee kunnen zich tot en met 30 november 2013 inschrijven.

Wat is Kern met Pit
Zelf met andere bewoners een speeltuin opzetten, een gemeenschappelijke moestuin exploiteren of een dorpshuis opknappen. Met de wedstrijd Kern met Pit kun jij zelf iets verbeteren in jouw buurt. Kern met Pit biedt actieve bewoners net dat steuntje in de rug om het project voor elkaar te krijgen. Als je zelf het voortouw neemt om jouw leefomgeving te verbeteren kun je heel veel bereiken. Dat is wat Kern met Pitdeelnemers steeds opnieuw laten zien. 


Wat levert deelname op
Kern met Pit is een initiatief van KNHM. Tijdens de wedstrijd ondersteunen we de deelnemende bewonersgroepen bij het realiseren van hun doel. Zo staan we klaar met tips en contacten in ons netwerk. Als kers op de taart ontvangen de gerealiseerde projecten duizend euro en de onderscheiding ‘Kern met Pit’. Inschrijven kan op www.kernmetpit.nl.

Over KNHM
KNHM (Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij) weet heel goed wat er bij komt kijken als je als bewoner een idee wilt realiseren. Wij hebben niet alleen jarenlange ervaring met bewonersinitiatieven, we hebben zelf maar liefst 170 adviseurs in huis die op vrijwillige basis bewoners begeleiden. Dit doen we met inzet van kennis, procesbegeleiding en een uitgebreid netwerk. KNHM organiseert al sinds 1978
de wedstrijd Kern met Pit. Meer informatie is te vinden op www.knhm.nl.

 

Lees meer http://streekhuiskrommerijn.nl/nieuws/231438.aspx?t=bewonersgroepen:%20nog%20%C3%A9%C3%A9n%20maand%20om%20je%20in%20te%20schrijven%20voor%20kern%20met%20pit!