donderdag, 15 mei 2014 19:06

Interview met John van Sas, organisator van het festival 'Met Hart en Ziel'

Festival Met Hart En Ziel is een ode aan talent, positivisme en een feestje om het te mogen organiseren. Het wordt gehouden op 8 en 9 juni tijdens de Pinksterdagen op een van de mooiste locaties die je maar kan bedenken, namelijk Fort Vechten aan de rand van Utrecht en Bunnik”. Aldus John van Sas, creatief directeur van Art of Events en artistiek directeur van dit bijzondere festival.

Festival Met Hart En Ziel is een festival waar dit jaar meer dan 400 talenten te bewonderen zijn op het gebied van: muziek, dans, (straat)theater, circus, comedy, multimedia art, poëzie, kunst, lifestyle aangevuld met kinderaciviteiten. Het is een ‘feel good’ lentefestival met een sfeer van ‘het glas altijd half vol’. Opkomende artiesten, acts, kunstenaars en performers uit verschillende cultuurdisciplines uit Utrecht en wijde omgeving daarvan gaan zichzelf of het werk presenteren aan 10.000 bezoekers verdeeld over 2 dagen, maar ook aan beroepsmatig geïnteresseerden. Denk hierbij aan: evenementen en artiestenbureaus, galeries, pop podia, castingbureaus, schouwburgen en musea”.

Een bijzondere festival op een bijzondere locatie

Fort Vechten is een unieke locatie gelegen in Bunnik aan de rand van Utrecht. Het Fort (17ha) is een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en maakt eveneens onderdeel uit van De Stelling van Utrecht. Het is een prachtige locatie vol groenpartijen, gewelfde, grond gedekte gebouwen en omzoomd met een prachtige slotgracht. 

Podium voor aanstormend & gearriveerd talent

Elke dag komen we in Nederland vele talenten tegen in de brede range van de kunst- en cultuur sector en vele vakscholen en instellingen zijn met talenten bezig. Maar het is al een aantal jaren zo dat het voor vele talenten moeilijk is om hun vak beroepsmatig en succesvol uit te oefenen. Er zijn weinig geschikte podia om zich te laten zien en om ervaringen op te doen om uiteindelijk door te stoten naar een succesvolle beroepsuitoefening. Festival Met Hart En Ziel combineert een kunst- en cultuurfestival én beurs in één. Door deze combinatie wil het voor alle participanten (zowel bezoekers als uitvoerenden) win-win situaties creëren. Het festival wil een podium en een kans om te ondernemen bieden aan opkomende talenten uit de kunst en cultuur sector door hen de ruimte te bieden om op te treden voor een groot en divers publiek dat bestaat uit: “gewoon” publiek (gezinnen, jongeren, dagtoeristen) en beroepsmatig geïnteresseerd publiek. Daarbij wil het festival deze talenten actief laten matchen en in contact brengen van deze partijen. Dit wordt bevorderd door netwerksessies, workshops, masterclasses etc. om succesvolle beroepsuitoefening te bevorderen.

Kunstbeleving & de maatschappelijke context

Het festival wil een intensievere cultuur en kunstbeleving stimuleren op een laagdrempelige en betaalbare manier onder een brede doelgroep van sociale klasse en alle leeftijden. Het festival wil daarnaast basisscholen, vakscholen, culturele instellingen, overheden, marktpartijen, beroepsgroepen en performers, kunstenaars, acts en publiek samen brengen bij optredens, voorstellingen, cross-over producties tussen verschillende disciplines.

Het wil positieve interactie en gezamenlijke positieve belevingen tussen diverse individuen uit verschillende culturen, klassen en van verschillende leeftijden stimuleren Daarbij wil het bijdragen aan het behoud van cultureel erfgoed door het op passende, innovatieve manier te herwaarderen en hergebruiken.

1 alex on stage 2.JPG1 blij met de zitzak 2.JPG1 soepbus met mensen.JPG1 tokkelen over het water.jpg4hoogachter.jpgIMG_0270.JPGLASERGAMEN 2 KIDS.JPGline-up3.JPG