dinsdag, 30 juni 2015 16:02

Tourdirecteur Prudhomme opent Heemsteedse Brug

Tourdirecteur Prudhomme opent Heemsteedse Brug Foto: Hans Geerlings

Houten - 30 juni 2015. Monsieur Prudhomme, directeur van de Tour De France, heeft de openingshandeling voor de Heemsteedse Brug verricht. Daags voor de start van de Grand Départ in Utrecht is hij naar Nieuwegein en Houten gekomen om deze unieke fietsbrug te openen vanaf het water.

Nadat Prudhomme ( in het blauwe shirt) met een scheepshoorn vanaf het kanaal het startsignaal gegeven had gingen leerlingen uit Nieuwegein en Houten vergezeld door een aantal raadsleden per fiets de brug over om later met een aantal wielrenners symbolisch over de finishlijn te gaan. De Nieuwe Heemsteedse brug bij de Plofsluis wordt op 8 juli officieel in gebruik wordt genomen als snelfietsroute door scholieren, forensen en recreanten tussen Houten, Utrecht en Nieuwegein. 
Door de fietsbrug ontstaat een comfortabele snelfietsroute van Houten via de Plofsluis in Nieuwegein naar Utrecht-West, tevens aansluitend op de snelfietsroute naar Maarssen-Breukelen-Amsterdam. 
Er is hiermee een aantrekkelijke fietsroute ontstaan langs de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, zoals Fort Vechten, Fort ’t Hemeltje, Fort Overeindseweg, de Plofsluis, Fort Jutphaas en Fort Vreeswijk. 

Foto's: Hans Geerlings

Opening fietsbrug01b.jpgOpening fietsbrug02b.jpgOpening fietsbrug03b.jpgOpening fietsbrug04b.jpgOpening fietsbrug05b.jpgOpening fietsbrug06b.jpgOpening fietsbrug07b.jpgOpening fietsbrug08b.jpg