donderdag, 02 juli 2015 12:22

Sportparcours De Vijfwal in gebruik genomen

Sportparcours De Vijfwal in gebruik genomen Foto Hans Geerlings

Houten - 2 juli 2015. Wethouder Herman Geerdes neemt het Sportparcours De Vijfwal officieel in gebruik door het startschot te geven aan Houtense leerlingen om in de zengende hitte van 33 graden het eerste rondje te lopen.

Houten is hiermee een sportgelegenheid rijker: een sprintparcours met hindernissen, sporttoestellen en oefeningen op de Vijfwal in Houten-zuid. Iedereen die graag buiten sport, beginner of geoefend, komt aan zijn trekken op het bijna vijf kilometer lange parcours. De gemeente hoopt zo ook de jeugd te stimuleren méér en met plezier te gaan sporten.  Vanuit inwoners, scholen en sportclubs was al langer vraag naar een sportparcours. Voor kleinere kinderen staan in heel Houten speeltoestellen.
Voor oudere kinderen, vanaf een jaar of twaalf, is het parcours een aanwinst omdat het meer uitdaging en afwisseling biedt dan de sportveldjes die er voor hen zijn. Het sportparcours haakt aan bij populaire buitensportactiviteiten zoals Bootcamp en het hindernisparcours Mud Masters. Om te sporten op sportparcours De Vijfwal hoef je geen lid te zijn van een sportclub of je ergens aan te melden.  
Je kunt het parcours al hardlopend afleggen, maar ook je kracht en uithoudingsvermogen ontwikkelen op de sporttoestellen. De sporter gebruikt gebruikt de bestaande verhogingen in het terrein, zoals de heuvels, de spoorbrug, los zand of de trappen om oefeningen te doen. Er staan zestien toestellen op de route. Erbij staan borden met heldere oefeninstructies. Ook is er een drinkwaterpaal om onderweg een flesje of bidon te vullen.