zondag, 10 februari 2013 10:20

Onderwerpen in de volgende raadsperiode

Hoewel de agenda voor de raadsvergadering van 26 maart nog niet volledig bekend is, lijkt het er in ieder geval op dat twee bestemmingsplannen besproken zullen worden. Het gaat om het Bestemmingsplan Leebrug II 2e fase en het Bestemmingsplan Fort 't Hemeltje.

Hieronder kunt u een samenvatting van de raadsvoorstellen lezen.

Leebrug II, 2e fase
De procedure om te komen tot een nieuw bestemmingsplan in Leebrug II, 2e fase is juni 2012 gestart. Het voorontwerp en het ontwerp hebben terinzage gelegen. Bij het ontwerpbestemmingsplan is een zienswijze ingediend en er zijn enkele ambtelijke wijzigingen nodig. Omdat de planvorming binnen het grootste deel van het bestemmingsgebied nog niet is afgerond, omvat het bestemmingsplan in hoofdzaak een nog uit te werken bestemming met een bouwverbod. Dit bestemmingsplan kan nu worden vastgesteld. Het college zal vervolgens, in de loop van 2013 uitwerkingsplannen vaststellen binnen de kaders van het globale bestemmingsplan en de in november 2011 vastgestelde proefverkaveling.

Fort 't Hemeltje

In de zomer van 2010 is een bestuursovereenkomst getekend door de gemeente Houten, Staatsbosbeheer en de provincie Utrecht voor de ontwikkeling van Fort 't Hemeltje. mag gaan bedragen. Het doel, de intenties en ambities voor Fort ’t Hemeltje zijn neergelegd in deze bestuursovereenkomst. et terrein wordt grotendeels openbaar toegankelijk met daarbij een commerciële functie (kantoor) in het fort en het behoud van cultuur - en natuurwaarden in en om het fort. Het grootste deel van de kantoorruimte zal in de bomvrije kazerne (hoofdgebouw op het fortterrein) gerealiseerd worden. Bedoeling is om ook de bestaande loods achter de kazerne te slopen en te vervangen door een genieloods ten behoeve van de commerciële functie. De toekomstige gebruiker van de bedrijfsruimte is al gecontracteerd. Het bedrijf is een kenniscentrum voor duurzaamheid. Naast kantoor zullen er ook laboratoria worden gevestigd voor nieuwe duurzame toepassingen. Er wordt samengewerkt met de Universiteit van Utrecht en Nijenrode. De rest van het terrein zal grotendeels openbaar toegankelijk worden (wandelpad) en extensief gebruikt worden voor recreatieve, informatieve en educatieve activiteiten. De planologische verankering van de afspraken uit de bestuursovereenkomst vindt plaats via dit bestemmingsplan.

Bestemmingsplan Fort 't Hemeltje

Read more http://www.vvd-houten.nl/actueel_10320/53611/