woensdag, 12 april 2017 15:00

Campagne tegen pesten

Op 19 april 2017 is het de Dag tegen het Pesten. Verschillende partijen in Houten hebben een jaar lang samengewerkt aan een Houtense campagne tegen pesten.

De campagne is op 13 april gelanceerd. Met de campagne willen we bereiken dat omstanders niet wegkijken bij een pestsituatie maar in actie komen, op welke manier dan ook. Ook weten scholen, sportverenigingen, het jongerenwerk en andere partners in Houten elkaar beter te vinden op dit thema en dragen ze allen dezelfde boodschap uit. De campagne bestaat uit een ludieke handleiding voor de omstander, bedacht door jongeren zelf. Daarnaast staan er ook tips in. De handleiding is een handig middel om in gesprek te gaan met jongeren over pesten.

De campagne wordt ondersteund door de drie middelbare scholen in Houten (Wellant, Heemlanden en Houtens), jongerenwerk vanHouten&co en Shine, Sportpunt Houten, de GGD, het CJG, het Sociaal Team en de gemeente Houten.

Neem voor meer informatie of een gesprek over pesten contact op met jongerenwerk van Houten&co, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tel. 030–7001500). Shine (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Sportpunt Houten (www.sportpunthouten.nl) besteden ook deze week extra aandacht aan pesten. De drie middelbare scholen hebben elk een pestcoördinator voor advies en ondersteuning aan leerlingen. Meer over de campagne en de handleiding is te vinden op www.houten.nl/pesten.