maandag, 06 november 2017 18:22

Proef over de schutting tijdens de Kook 10-daagse

Van 15 tot 25 november kun je in Houten elke dag een lekkere en gezonde maaltijd afhalen bij een van je buurtgenoten. Online zie je wat er in je buurt gekookt wordt en vervolgens kun je het eten zelf afhalen. Een groepje thuiskoks van Thuisafgehaald.nl vindt het zo leuk om eten te delen, dat ze samen 10 dagen lang voor hun buurtgenoten gaan koken. Het aanbod is divers, van ovenschotels tot stamppotten en van Idiaas, Ayurvedisch tot Iraanse specialteiten.

En kun je niet zelf afhalen omdat je niet zo mobiel bent? Veel koks zijn bereid het eten te komen brengen!

Buurtbewoners die elkaar in het dagelijks leven zelden of misschien wel nooit tegenkomen, maken nu handig gebruik van elkaars kookkunsten. Thuiskok Annette zegt over de Kook 10-daagse: “Ik organiseer regelmatig etentjes bij mij thuis. Speciaal tijdens de Kook 10-daagse kun je bij mij ook een maaltijd komen afhalen.” Thuiskok Marga doet al 5 jaar mee met Thuisafgehaald en heeft al bijna 1500 maaltijden gedeeld: “Ik deel graag mijn kookkunsten met anderen en help graag mijn buren in drukke tijden. Ik hoop dat in Houten meer mensen gaan afhalen, delen en koken voor anderen!” En Thuiskok Bianca noemt Thuisafgehaald dé manier om mensen op een sociale, fijne en laagdrempelige manier kennis te laten maken met eten anno nu; gezond volgens de laatste inzichten én super lekker!

"Wij geloven in de kracht van delen. Onze thuiskoks maken graag buurtgenoten blij met hun kookkunsten. En afhalers genieten van al die lekkere maaltijden. Meteen een leuke manier om de buurt te leren kennen”, aldus Marieke Hart, initiatiefnemer van de site. Ze is onder de indruk van de inzet van de koks in Houten: “Het is geweldig dat deze thuiskoks het op zich nemen om gedurende deze 10 dagen extra vaak voor hun buurtgenoten te koken!”

Een thuiskok vinden?

Via de website Thuisafgehaald kun je voor jezelf of voor iemand anders op zoek gaan naar een thuiskok.
Zo doe je dat:
1. Ga naar de website www.thuisafgehaald.nl 
2. Vul je postcode in en vind direct koks en maaltijden in jouw buurt
3. Bestel direct bij de kok of doe een verzoek voor een andere dag

Thuisafgehaald is voor jou en je buren in Houten, maar vertel het ook gerust aan vrienden in de rest van Nederland. Overal zijn thuiskoks die graag hun eten delen!
Heb je vragen? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 0683447197
Stichting Thuisafgehaald wordt ondersteund door gemeente Houten.