vrijdag, 12 januari 2018 14:00

Aan de Slinger ontvangt subsidie voor jong talent

Aan de Slinger biedt elk seizoen ruim 100 professionele theatervoorstellingen. Over de programmering wordt goed nagedacht. Niet alleen de ‘grote’ namen zijn in Houten te gast, maar juist ook jong professioneel talent. Bij genoeg mogelijkheden om vlieguren te maken op het podium, zijn de jonge talenten van nu immers de ‘grote’ namen van straks.

Ook zorgt variatie voor een kwalitatief hoogstaande programmering, en het aanspreken van nieuw publiek. Aan de Slinger vindt het belangrijk hier een bijdrage aan te leveren. Wel is het programmeren van jong talent risicovoller, aangezien het niet gegarandeerd een volle zaal betekent.

Om dit risico op te vangen, heeft Aan de Slinger een subsidie-aanvraag gedaan en gehonoreerd gekregen. Voor de jaren 2018 en 2019 ontvangt Aan de Slinger een bijdrage van het landelijke Fonds Podiumkunsten. Zij verstrekken vanuit de SKIP-regeling subsidie, specifiek bedoeld voor het mogelijk maken van kleine en incidentele programmering. Verdeeld over twee jaar ontvangt Aan de Slinger € 55.000,-. Hiermee wordt het voor circa 48 voorstellingen mogelijk ze te programmeren. Dit ondanks de kans verlies te draaien op dit aanbod.

De aanvraag van Aan de Slinger is zeer positief beoordeeld door de commissie. Ze waren te spreken over de kwalitatief hoogwaardige (festival)programmering en de mate waarin Aan de Slinger ook de kleine voorstellingen durft te programmeren en zijn nek durft uit te steken. De mogelijkheden die het schept met deze programmering nieuw publiek te bereiken werd daarnaast als pluspunt genoemd. Ook werd opgemerkt dat Aan de Slinger goed is ingebed in de omgeving, gezien de vele samenwerkingspartners en de grote schare vrijwilligers.


Aan de Slinger is de grootste culturele organisatie in Houten. Het biedt onder andere theatervoorstellingen, films, festivals, projecten in de openbare ruimte, educatieve projecten, cursussen, een podium voor amateurvoorstellingen en zakelijke verhuurmogelijkheden. Zie www.aandeslinger.nl voor meer informatie.