donderdag, 10 maart 2022 21:04

Zomo wordt de nieuwe expoloitant Speelboeredrij Houten

ZOMO Dagbesteding neemt vanaf 1 mei 2022 het beheer van Speelboerderij Houten over. Deze organisatie organiseert dagbesteding voor (jong)volwassen mensen met een verstandelijke beperking. De kinderboerderij en speeltuin aan de Keercamp 17 gaan verder onder de naam ‘ZOMO Speelboerderij Houten’.

De gemeente is blij met de samenwerking met ZOMO Dagbesteding omdat daarmee de wensen van vrijwilligers en inwoners in vervulling gaan.
Enthousiasme over de keuze voor ZOMO
De gemeente zocht ook een professionele organisatie die ervaring heeft met maatschappelijke dienstverlening, met het samenwerken met vrijwilligers en met het verzorgen van dieren. ZOMO Dagbesteding heeft deze ervaring. Ook de vrijwilligers en ‘de buren’ van de kinderboerderij, de omwonenden, Scouting Schonauwen en Stichting Fladderen Houten, zijn enthousiast. De gemeente heeft hen betrokken bij de keuze voor ZOMO Dagbesteding. De nieuwe exploitant krijgt een contract t/m 31 december 2024 met een optie op verlenging.  

De gemeente nam een jaar geleden de kinderboerderij en speeltuin tijdelijk over van de vorige exploitant. Met kinderen, vrijwilligers en omwonenden werd gesproken over de wensen voor de toekomst van Speelboerderij Houten. Ook werd naar de mening van inwoners gevraagd via een burgerpanelonderzoek en het online platform ‘houtenpraatmee.nl’. Met deze inbreng zocht de gemeente naar een nieuwe exploitant. ZOMO Dagbesteding kan aan de wensen voldoen.
Er komen ruimere openingstijden, de toegang is gratis en het contact maken met dieren en spelen door kinderen blijven centraal staan.