zaterdag, 07 september 2013 19:18

Koelaanhangwagen JCI voor Voedselbank Houten

Elke vrijdagmorgen vroeg gaan medewerkers van de Voedselbank Houten op weg naar het Regionale Distributiecentrum van de landelijke voedselbanken in Arnhem. Een flink stukje rijden, maar het is de moeite waard. De versproducten, zoals groenten, (drink)yoghurt, vlees(waren) en nog veel meer worden met de door Junior Chamber International Kromme Rijn geschonken koelaanhanger voortaan veilig vervoerd.

Jeroen Baars, secretaris van JCI: "We hebben daar met een projectgroep aan kunnen werken. Ik ben zeer tevreden met het resultaat en ik ben blij dat ze hiermee het verschil kunnen maken voor veel mensen in Houten".

Met de grote koelaanhanger kan veel meer voedsel worden ingezameld. Dat is nodig ook, want in de afgelopen maanden is het aantal cliënten van de Voedselbank Houten met ruim 40% gestegen. "De verwachting is dat het eind ook nog niet in zicht is" aldus Ben de Jong, bestuursvoorzitter van Voedselbank Houten.

JCI is een internationaal netwerk voor persoonlijke ontwikkeling voor mensen tot 40 jaar, met als motto ‘Learning by doing’. JCI Kromme Rijn telt circa 15 actieve leden, wonend en/of werkend in het Kromme Rijn gebied. JCI Kromme Rijn is een vereniging voor actieve mensen uit verschillende beroepsgroepen en functies, zelfstandig ondernemer of in loondienst, uit het bedrijfsleven of werkzaam in de non profit-sector. We hebben allemaal één ding gemeen... We willen onszelf verder ontwikkelen in een leerzame, gezellige omgeving en maatschappelijk ons steentje bijdragen!

Read more http://www.omroephouten.nl/Houten/koelaanhangwagen-jci-voor-voedselbank-houten.html

Media