woensdag, 14 november 2012 07:30

"Nick & Simon waren getroffen door mijn stem"

Ze durfde zich eigenlijk niet op te geven voor een talentenshow op televisie. Ze verzamelde al haar moed bijeen en deed het toch. Twee auditierondes en een zangbattle later staat Salóme Pieris komende vrijdag in de liveshows van The Voice of Holland (TVOH).

 

Salóme keek wel vaker naar de talentenshows op televisie en dat wilde ze ook wel. “Het is niet zo dat ik per se op televisie wil, maar op een podium staan en zingen is wel iets waar ik graag later mijn brood mee wil verdienen. En ik wil laten zien wie ik ben.”
Natuurlijk keek Salóme ook naar de eerste seizoenen van TVOH, maar durfde zich toen nog niet op te geven. “Ik ben dan wel net afgestudeerd aan de Herman Brood Academie in Utrecht, maar ik had nog niet zo veel zelfvertrouwen dat ik mezelf daar tussen zag staan. Pas toen ik twee oud-klasgenoten in seizoen twee zag meedoen dacht ik; als zij het kunnen, dan kan ik het ook.”
Van de duizenden die zich opgeven, worden maar tweehonderd kandidaten geselecteerd voor de audities, waarvan weer een kleinere groep auditie mag doen voor de echte jury, bestaand uit bekende artiesten als Marco Borsato, Nick & Simon, Trijntje Oosterhuis en Roel van Velzen.

Betoverend
Toen Salóme auditie deed, draaiden Nick & Simon hun stoel om. “Ik was toen zó blij! Nick vertelde dat hij getroffen was door mijn stem. Tijdens de battles vonden ze mijn stem betoverend. Simon had ook nog wat kritiek, maar daar was ik het ook wel mee eens. Gelukkig helpen zij mij heel goed om aan mijn zwakke kanten te werken. Zo vind ik het erg moeilijk om jezelf te ‘verkopen’.” Salóme lacht eventjes en zegt dan zelfverzekerd: “maar vrijdag ga ik echt knallen”.

Spannend
Vrijdag 16 november zingt ze live op RTL 4. “Heel spannend! Je kan elk moment van de show er uit vliegen.”
De liefde voor muziek zit haar in de genen, dat is te zien in haar huiskamer waar her en der muziekinstrumenten staan; een piano, gitaren en slagwerkinstrumenten. “Mijn vader speelt op alle instrumenten, mijn moeder zingt en ook mijn broers maken graag muziek.” Van haar vader heeft ze ook de voorkeur voor soul meegekregen, het liefst platen van Chaka Khan tot Whitney Houston. Zelf zingt Salóme ook graag R&B.

Leuke reacties
Al sinds haar vijfde zingt ze. Eerst thuis, later als zevenjarige in de kerk en daarna zelfs op bruiloften. In 2007 mocht ze met haar gezin mee naar Ambon op familiebezoek. “Ook daar mocht ik in de kerk zingen, zelfs op de radio. Het mooiste was een grote kerkdienst met zesduizend bezoekers tijdens Kerst.” Ook bij de familie daar neemt muziek een belangrijke rol in, het lijkt wel of alle Molukkers muzikaal zijn. Salóme moet er om lachen. “Ik denk dat in bijna elk Moluks huis wel een gitaar staat. Misschien klopt het wel.”
Haar omgeving reageert enthousiast op haar deelname. “Mijn vader krijgt bijvoorbeeld veel leuke reacties als hij in de sportschool is.” Voorlopig beleeft Salóme het televisieavontuur als een droom. “Het is een mooie ontdekkingstocht om te zien wat ik wil en ik krijg er veel goede contacten door. Optreden is het liefste wat ik doe. En ik besef me dat het heel bijzonder is wat ik nu mee maak. Ik voel me gezegend.

Read more http://www.deweekkrant.nl/artikel/2012/november/14/_lsquo_nick_amp_simon_waren_getroffen_door_mijn_