dinsdag, 22 april 2014 14:20

Vijfde medisch centrum opent deuren

HOUTEN - Medisch Centrum Hofspoor opent maandag 5 mei voor het eerst haar deuren. Daarmee is het vijfde medisch centrum van Houten en Schalkwijk gerealiseerd.

Niet alleen de huisartsenpraktijken Loerik en Beekmos verhuizen naar het nieuwe gebouw. Ook andere zorgverleners, zoals diëtisten en psychologen nemen hun intrek in Medisch Centrum Hofspoor. Door diverse vormen van zorgverlening onder één dak samen te brengen kan de kwaliteit van zorg en de dienstverlening verder verbeteren. Apotheek Loerik en Apotheek Castellum verhuizen ook naar het pand.

Belangrijk is dat de onderlinge samenwerking tussen behandelaars intensiever wordt. “Uiteraard wordt er ook nu al nauw samengewerkt tussen verschillende zorgverleners in Houten. Maar als je onder één dak zit, loop je als arts of therapeut makkelijker bij een andere behandelaar binnen om even iets te overleggen,” zegt Sandra van Haren, huisarts van huisartsenpraktijk Beekmos. 

Te midden van alle veranderingen blijft een aantal dingen ook gewoon hetzelfde. Zo houdt iedere patiënt zijn eigen huisarts, fysiotherapeut, de vertrouwde assistenten en praktijkondersteuners. Ook blijven de telefoonnummers hetzelfde. 

Het nieuwe medisch centrum bevindt zich op Hofspoor 4, direct naast het gebouw waarin de polikliniek van het St. Antonius Ziekenhuis, Huid- en Oedeemtherapie Houten en de huisartsenpost zijn gevestigd. Op 27 juni vindt de officiële opening plaats door de burgemeester.

 Read more http://www.deweekkrant.nl/artikel/2014/april/22/vijfde_medisch_centrum_opent_deuren