woensdag, 28 mei 2014 12:49

Dunlop Nederlands Kampioenschap Racketlon

Bent u een racketsportliefhebber? Dan is Racketlon echt iets voor u. Op zondag 15 juni kunt u deelnemen aan het NK Racketlon te Houten, ook als u beginner bent. Speel mee in deze leuke, uitdagende en gezonde sport! 

Wat is Racketlon?

Racketlon is de individuele meerkamp van de vier populairste racketsporten ter wereld: tafeltennis, badminton, squash en tennis. Een wedstrijd tussen twee spelers bestaat uit één set (tot 21 punten) in alle vier de sporten. De speler die cumulatief de meeste punten scoort is het meest allround in alle racketsporten en dus de winnaar.

Deelnemersveld

Vooral bij de hoogste categorie kunnen wij een sterk deelnemersveld verwachten. 

Alwin Krist, leider van de Nederlandse ranglijst uit Houten, Paul Twisterling, Nederlands kampioen in 2013, en ook Onno Quik, winnaar van de eerste 3 toernooien van de DUNLOP Racketlon Tour hebben inmiddels toegezegd deel te zullen nemen. Als laatste niet de minste Bart Beks, winnaar van de Seniors World Individual Championships tennis in singel en dubbel in de klasse tot 40 jaar en Nederlands kampioen Racketlon in 2008 en 2009.

Bij de dames zal Karin Geertsma, weer helemaal terug na een zware knieblessure, als nummer 1 van Nederland deelnemen.

Iedereen kan meedoen aan het NK Racketlon. Naast de hoogste A-categorie kan er in ook in de B, C of D klasse ingeschreven. Je speelt dus mee op je eigen niveau. Ook een 3-tal jeugd klasses (onder 13, 16 en 21) en 2 Seniorenklasses (Boven 45 en 55) zullen gespeeld worden.

DUNLOP Racketlon Tour 2014

Het NK Racketlon is onderdeel van de DUNLOP Racketlon Tour die daarnaast ook Dronten, Boxtel, Zoetermeer, Uithoorn, Baarn en Alphen aan den Rijn aan doet. In totaal telt deze tour 10 toernooien en tellen de behaalde punten op het NK hiervoor dubbel mee.

Bijwonen? 

Wilt u ook eens kennismaken met deze attractieve sport? Doe dan mee op 15 juni bij Racketcentrum Houten. Inschrijven kan via www.racketlon.nl. De kosten hiervoor zijn € 25,00 bij inschrijving voor 25 mei en voor de jeugd <16 jaar € 20,00