vrijdag, 20 februari 2015 21:55

Filmbeelden Dorp Houten 1957

Filmbeelden uit Houten in de jaren 50 en 70 van de vorige eeuw geven een indruk van hoe het leven in die tijd er uit zag.

 

De Dorpsfilms van Houten zijn hoogstwaarschijnlijk gemaakt door Johan Adolfs. http://nl.wikipedia.org/wiki/Johan_Adolfs

Deze films zijn op 8mm film geschoten en werden in de jaren 70 en 80 op video (VHS) gezet. Daarvan werden dan ook wel weer kopieën getrokken wat consequenties had voor de kwaliteit.  In 1994 is via een audiodub het commentaar opgenomen van 2 zussen die deze film hebben bekeken. Het commentaar wat deze zussen geven bestaat voornamelijk uit het noemen van de namen van personen die de revue passeren. Er worden veel namen genoemd. Geen garantie dat dit ook 100% klopt, maar zodra er twijfel is blijkt dit ook wel uit het commentaar van de andere zus.  Er worden ook bijnamen genoemd en verhalen over bepaalde personen gedaan. Mogelijk dat dit bij nazaten van de betreffende personen op zijn minst vragen oproept. De beide zussen zijn echter al geruime tijd geleden overleden, en we kunnen ze daarom niet meer om opheldering vragen.

Uiteindelijk zijn van enkele eigen, en enkele geleende videobanden (VHS) digitale kopieën gemaakt met een HD-recorder. Vanaf de HD-recorder kon op eenvoudige wijze een DVD worden gebrand.

Deze DVD's zijn nooit uitgegeven of gedistribueerd. Tot nu toe is alleen af en toe een kopie gegeven aan belangstellenden.    

 

Media