dinsdag, 01 maart 2016 13:56

Anouk van Hoornaar voorleeskampioen van Houten 2016

In een meer dan volle aula van College de Heemlanden, gevuld met ruim 300 fans, lazen dinsdagmiddag 1 maart 11 kinderen voor uit hun favoriete boek tijdens de Houtense voorronde van de Regionale Voorleeswedstrijd. Deze wedstrijd werd georganiseerd door Bibliotheek Lek & IJssel. 

Deze voorlezers zijn de winnaars van de voorleeswedstrijd die op hun eigen school, gehouden werd, onder de kinderen van groep 7 en 8.

De jury, bestaande uit Léon van Zijl (journalist, boekenliefhebber en ex-onderwijzer), Martine Broekema (tienerwerker bij vanHouten&co) en Kristel Peters (docent Nederlands aan College de Heemlanden) had de moeilijke taak uit al deze voorleeskanjers één winnaar aan te wijzen. Het niveau van de voorlezers was dit jaar hoog.

Anouk van Hoornaar van 'De Fontein" is de winnaar en gaat dit jaar Houten vertegenwoordigen bij de regionale voorleeswedstrijd op woensdagochtend 16 maart in De Stadshof in Vianen.
Anouk las voor uit het boek ‘Kampioen’ van Corien Oranje. De jury genoot, evenals Anouk zelf, van het voorlezen: ‘Anouk past haar tempo heel goed aan bij de tekst, heeft een groot inlevingsvermogen en bracht de emoties uit het fragment prima over’.