zondag, 14 augustus 2016 10:15

Onderhoud uiterwaarden langs de Lek

Van 15 augustus tot 11 september vindt er in opdracht van Rijkswaterstaat onderhoud plaats aan de begroeiing in de uiterwaarden langs de Nederrijn en de Lek. In de gemeente Houten gaat het om de uiterwaarden Steenwaard (grofweg tussen Fort Honswijk en de spoorbrug) en de Schalkwijker Buitenwaard (vanaf de veerweg tot de grens met Wijk bij Duurstede).

Bomen en struiken worden wegghaald op plaatsen waar de rivier bij hoogwater het snelst stroomt. Daardoor blijven de rivieren ook bij hoogwater goed doorstromen. Dit vermindert de kans op overstromingen. De uitvoering van het werk gebeurt zorgvuldig. Beschermde plantensoorten blijven staan. Bij beschermde diersoorten wordt het werk stilgelegd. De werkzaamheden duren ongeveer vier weken.

Meer informatie

Wilt u weten hoe de plannen voor uw omgeving eruit zien? Wat ze voor u persoonlijk betekenen? Kijk dan op website www.stroomlijnnederrijn.nl en www.rijkswaterstaat.nl/stroomlijn. Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met Projectbureau Stroomlijn Nederrijn – Lek via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken./stroomlijnwww.btl.nl

Samenwerken aan hoogwaterveiligheid

Programma Stroomlijn levert samen met andere programma’s van Rijkswaterstaat, zoals Ruimte voor de Rivier, een belangrijke bijdrage aan het beschermen van Nederland tegen overstromingen. Want het klimaat blijft onvoorspelbaar veranderen en ons land is kwetsbaar voor overstromingen. Dit betekent dat we blijvend moeten werken aan bescherming tegen hoogwater.