maandag, 28 januari 2013 12:10

Indoor menfestijn bij Zilfia’s Hoeve in Houten

In manege Zilfia’s Hoeve bij Houten werd afgelopen vrijdag en zaterdag de jaarlijkse indoor marathon voor aanspanningen gereden.
Deze jaarlijkse landelijke wedstrijd werd voor de vijfde keer georganiseerd door de Landelijke Rijvereniging en Ponyclub de Rijnruiters.

Gastmanege Zilfia’s Hoeve stelt hiervoor jaarlijks zijn accommodatie met grote rijhal ter beschikking.

Dat deze wedstrijd in vijf jaar is uitgegroeid tot een populair fenomeen onder paardensportliefhebbers bleek uit het aantal deelnemende combinaties. Ruim honderd enkel, twee-, en vierspan paarden en pony’s verschenen aan de start. De combinaties die de snelste tijden neerzetten mochten zaterdag avond in de finale strijden om de kampioenstitel. De finale was druk bezocht door supporters die met veel gejuich de menners en paarden opzweepten om tot het uiterste te gaan.
Vlak voor middernacht waren alle kampioenen bekend. Uit de regio Utrecht viel Jaap van de Horst uit Nieuwegein met zijn paard Zorro in de prijzen. Hij behaalde een tweede plaats bij het enkelspan paard met een foutloos parcours in een tijd van 124,10 seconden. Hij moest alleen Pieter Karelse uit Krabbedijk voor zich laten die twee seconden sneller was. Bas Dijkstra uit Maarssen werd tweede bij de enkelspan pony’s. Samen met zijn pony Nozem zette hij een snelle tijd neer van 118,78 seconden.
Op de foto Mike van Wijk uit Houten die met zijn tweespan paarden de vierde plaats wist te bemachtigen....