dinsdag, 04 oktober 2016 13:12

Bestuursleden Buitenwereld ontslaan directeur

Bestuursleden van stichting Buitenwereld hebben het vertrouwen opgezegd in hun directeur. Ook hebben zij aangifte tegen hem gedaan vanwege de verduistering van ruim 18.000 euro. Dit schrijft 't Groentje.

De lokale krant schrijft dit op basis van een brief van bestuursleden die gericht is aan de medewerkers en vrijwilligers van de stichting om hen te informeren. Deze brief is ook in het bezit van de krant. Ook hebben zij een stuk van de gemeente over dit voorval in handen.

In de brief van de bestuursleden wordt onder anderen geschreven over de procedure die gevolgd is bij het op non-actief stellen van twee medewerkers eerder dit jaar. Dit proces zou niet op de juiste wijze doorlopen zijn. 

De gemeente schrijft dat het bestuur aangifte doet vanwege de verduistering van 18.500 euro. En wijst ze op de gemaakte kosten vanwege het handelen van de inmiddels ex-directeur. De gemeente is in overleg met het bestuur om tot een oplossing te komen en benadrukt dat de activiteiten van de stichting voor de inwoners van Houten gewoon door gaan.