dinsdag, 05 februari 2013 14:23

Opheffen tijdelijke rijstroken De Staart

Wethouder Kees van Dalen heeft op 4 februari ’s avonds de tijdelijke verkeersmaatregelen ter hoogte van de kruising De Staart/Rondweg opgeheven. ‘Het werk is nu halverwege en voor automobilisten is dit een mooi moment’, zegt Kees van Dalen.

‘De verkeerssituatie is vanaf 5 februari als vanouds, waardoor automobilisten geen hinder meer ondervinden van de werkzaamheden aan de fiets- en voetgangerstunnel.’ Door de bouw van de fiets- en voetgangerstunnel onder De Staart is het autoverkeer gedurende zo’n 8 maanden om de werkzaamheden heen geleid.

In de nacht van 4 op 5 februari is de ANWB-mast teruggeplaatst en zijn alle tijdelijke verkeersvoorzieningen, waaronder bebording en rijstroken om het bouwterrein, verwijderd. De verkeersregelinstallatie werkt weer volgens verkeersaanbod en niet meer volgens een vast patroon, hetgeen de doorstroom van het verkeer verbetert.

 

Werkzaamheden fietstunnel gaan door

Sinds begin mei 2012 is de gemeente bezig met het aanleggen van de fiets- en voetgangerstunnel. Hoewel het gedeelte onder De Staart klaar is en automobilisten geen overlast meer ondervinden, is de verbinding nog niet gereed en de tunnel nog niet toegankelijk. De aannemer gaat door met de werkzaamheden aan noordzijde (kant van Vesten) van De Staart. De verwachting is dat de complete verbinding in juni 2013 klaar is voor gebruik.

De fiets- en voetgangerstunnel verbindt Houten Zuid via de fietsstraat Houtensewetering met de bedrijventerreinen Vesten (Rondeel) en Kaden (Doornkade) en verder richting Utrecht/De Uithof. De realisatie van dit project is tot stand gekomen door financiële steun vanuit het ministerie Economische Zaken, Landbouw & Innovatie en Bestuur Regio Utrecht. Kijkt u ook eens op de website www.houten.nl/werkenaandeweg  

Read more https://www.houten.nl/nieuws/artikel/1641/