Workshop Interculturele communicatie

De Vrijwilligers Academie Houten organiseert in samenwerking met het Omgangshuis Houten de workshop ‘Interculturele communicatie’.

De interactieve workshop voor vrijwilligers uit Houten vindt plaats op woensdag 8 november van 19.30 tot 21.45 uur in Huis van Houten.

Culturele diversiteit kan zowel verrijkend als enorm lastig zijn. Problemen ontstaan veelal door cultureel onbegrip en slechte communicatie. Wat is Culturele Intelligentie (CQ) en over hoeveel CQ beschikken we? Rien van Toorn begint de workshop met een lezing over communicatie, cultuur en Culturele Intelligentie.

Vervolgens gaan we interactief aan de slag met voorbeelden en ervaringen uit de praktijk. Samen bespreken we de integratie van nieuwe doelgroepen en positieve betrokkenheid in de maatschappij.

Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname, maar er zijn beperkt plaatsen en aanmelden is verplicht. Meer informatie en aanmelden via www.vanhoutenenco.nl/vrijwilligersacademie of tel. (030) 700 1500. De Vrijwilligers Academie Houten is onderdeel van ‘van Houten&co’.