PFFFFFFFFF, Jongeren!

De Vrijwilligersacademie Houten organiseert een reeks workshops en korte cursussen. 

De training "PFFFFFFFFF, Jongeren!" helpt u bij het omgaan met jongeren.

"Herkent u zich in onderstaande? Dan is de training PFFFFFFFFFFFF jongeren echt iets voor u. 

Dat denken we allemaal wel eens, toch? Zeker als er weer eens een groepje de ingang blokkeert, luidruchtig gebruik maakt van de gratis koffie of het openbaar toilet veranderd in een waterballet… Wat we echter nog wel eens vergeten, is dat deze jongeren ook de vakkenvullers en kassières zijn die ons op zaterdagmiddag helpen in de winkel. 

Jongeren zijn er nou eenmaal en lijken zich niet altijd even bewust van hun omgeving. Ze denken en reageren vaak anders dan wij verwachten, waardoor een gesprek gemakkelijk kan uitlopen op een discussie en onbegrip. Juist dit willen we voorkomen, en dat is waarom we deze training hebben ontwikkeld. 

Jongeren mogen, net zo goed als volwassenen, gebruik maken van de openbare ruimte en de daarbij behorende faciliteiten. Hiervoor gelden echter wel regels, geschreven en ongeschreven. Als u hen hier op wilt wijzen maar dat lastig vind, is deze training voor u. 

U leert onder andere hoe u het gesprek aangaat, wat jongeren beweegt en hoe ze denken. U zult merken dat, wanneer u bij de jongeren de juiste snaar raakt, u meer begrip krijgt van (en voor) de jongeren. We bieden u een praktische training die meer inzicht geeft in de leefwereld van jongeren en die u handvatten bied om in gesprek te gaan en te blijven."

Startdatum: 24-05-2016
Locatie: Zonnehout 36
Maximum aantal deelnemers: 14
Prijs: € 5,00

Meer informatie op deze webpagina.