zondag, 14 mei 2017 13:57

Loeren op Fort Honswijk

Na drie succesvolle edities van Loeren bij de Boeren in ’t Goy, gaan we op 1 juli Loeren op een nieuwe locatie: fort Honswijk in Schalkwijk.

Aanleiding

De gemeente Houten heeft het bijzondere torenfort Honswijk in Schalkwijk aangekocht. Een geweldige, spannende en ruige locatie, waar de tijd heeft stil gestaan. Het fort staat waarschijnlijk vanaf 2019 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Fort Honswijk was eerder niet toegankelijk voor publiek. Op zaterdag 1 juli opent fort Honswijk voor het eerst de deuren voor het publiek met het nieuwe festival: FORTE. Er is gekozen voor de naam FORTE omdat het een muziekterm is wat staat voor krachtig, stoer en luid. Precies wat bij het fort past.

Cultuur Aan de organiseert dit festival op fort Honswijk. Cultuurmakelaar Bea Nederhoff: “Het is zo’n geweldige plek, die eindelijk toegankelijk wordt voor publiek. We keren op 1 juli het hele fort binnenstebuiten en nodigen alle bezoekers uit lekker op ontdekking te gaan op deze spannende plek. Er is veel livemuziek en verschillende kunstenaars maken speciaal voor deze locatie bijzondere installaties. Kinderen en hun ouders kunnen zich de hele dag vermaken. ’s Avonds zorgen we voor een lichtshow met diaprojectors.

Programma

Wie verwelkomen wij op FORTE? MOSS, Sue the Night, Lucky Fonz III en Beaux. En Muziekvereniging Caecilia uit Schalkwijk opent het nieuwe festival.

MOSS is volgens 3voor12 “gewoon de beste Indieband van Nederland”. Het nieuwe album ‘Strike’ krijgt alleen lovende recensies (o.a. 5 sterren in het Parool, NRC en de Volkskrant.) “Het even toegankelijke als avontuurlijke Strike is behalve het beste Moss-album een hoogtepunt in de Nederlandse rockmuziek van de laatste vijf jaar”, aldus de Volkskrant.
Grijp je kans op FORTE, want de clubtour in het voorjaar van 2017 was volledig uitverkocht.
Geniet daarnaast mee van de muzikale klanken van de veelzijdige zangeres Sue the Night. DWDD-huisband Sue The Night rond zangeres en liedjesschrijfster Suus de Groot (33) verovert Nederland. Een band in topvorm.
Tot slot krijgt de band Kuenta i Tambu alle bezoekers zeker in beweging! de band Kuenta i Tambu alle bezoekers in beweging zal krijgen! Zij zorgen voor keiharde tropische beats, sexy stagework en afwisselende set.

Een greep uit het theater- en kunstprogramma. Denk aan de Zomaargasten en Theatergroep Club Gewalt. Een aantal kunstenaars hebben, met het fort als basis, een kunstwerk ontwikkeld of exposeren een bestaand werk. Kunstcollectief LSDIA verlicht het fort met allerlei verschillende oude technieken en Bouke Groen maakt een fantastische geluidsinstallatie! Leuk natuurlijk, kunst kijken, maar misschien wil je er wel net iets meer over weten? Kinderen leiden bezoekers rond die mee op ontdekkingstocht willen. Voor de kleintjes is er natuurlijk ook van alles te beleven, zo kunnen ze leren hoe de waterlinie werkt met Proefjes met Boefjes, zelf limonade maken en nog veel meer leuke activiteiten! 

FORTE: Een nieuw zomers festival in Fort Honswijk, misschien wel het mooiste fort van Nederland! Kaarten voor FORTE kosten slechts € 15,00. Kinderen kunnen het fort voor € 3,50 ontdekken. Meer informatie en kaartverkoop: www.fortefestival.nl

Fort Honswijk - Floris Vink

Locatie: Fort Honswijk, Lekdijk 58, 3998 NJ Schalkwijk. Foto: Floris Vink.

FORTE in het kort: Ontdek het best bewaarde geheim van Nederland! Op zaterdag 1 juli vindt het eerste festival op fort Honswijk plaats. Een zomers festival met goede muziek, interactieve kunst en lekkere biertjes. Voor nieuwsgierige bezoekers van alle leeftijden.