maandag, 03 juli 2017 17:48

Nationale Nachtvlindernacht 2017

Dit jaar op 25 augustus 2017 wordt de Nachtvlindernacht gehouden bij de bomen achter de kinderboerderij aan de Keercamp 13, Houten. In het NME lokaal (Natuur- en Milieu Educatie) in de boerderij is er vooraf een diapresentatie over de nachtvlinders te zien. De bezoekers zijn welkom van af 20.30 uur met koffie en thee.

De diapresentatie begint om 21.00 uur. Om 21.30 uur als het donker begint te worden, gaan we buiten naar de nachtvlinders kijken. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Je kunt komen en naar huis gaan wanneer je wilt. We lokken de nachtvlinders op de bomen met een speciale stroop die ze lekker vinden en met een wit laken en speciale lamp erachter. Iedereen is welkom om te komen kijken en eventueel mee te helpen, kinderen ook, als een volwassene hen begeleid. Samen kijken we welke vlinders erop afkomen.

Alle soorten worden gefotografeerd, op naam gebracht, en doorgegeven aan www.waarneming.nl. De Vlinderstichting gebruikt die gegevens om uit te zoeken hoe het met de nachtvlinders in Nederland gaat.

Lees meer over de Nachtvlindernacht