zaterdag, 09 september 2017 11:12

Beweeg & Beleefdag

Sportpunt Houten organiseert op vrijdag 6 oktober de Beweeg & Beleefdag in Sporthal de Wetering. Deze dag staat in het teken van het aangepast sport- en beweegaanbod in Houten en omgeving. Jong en oud wat net dat beetje extra aandacht nodig heeft, kan op deze dag komen kennismaken en uitproberen wat wel mogelijk is voor hen. Het betreft een vrije inloop tussen 16.00 uur en 20.00 uur.

Tijdens de inloop kan er doorlopend kennisgemaakt worden met onder andere G-hockey en rolstoeltennis. Op vaste tijden vinden er nog clinics, proeflessen en trainingen plaats. Er wordt een clinic paravolleybal (zitvolleybal) gegeven. Interessant voor zowel jeugd met een beperking als zonder beperking. Tevens kan er een proefles sportmix voor kinderen met autisme gevolgd worden en er kan deel worden genomen aan trainingen S-judo en G-voetbal. In het zwembad kan eventueel een proefles snorkelen gevolgd worden. Hiervoor is aanmelden vooraf bij Sportpunt Houten verplicht.

Maar er is meer; op de Beweeg & Beleefdag komt ook een kleine informatiemarkt te staan. Daar is zowel informatie over sport als informatie over woonvoorzieningen, begeleiding, WMO, gezonde leefstijl en vrijwilligerswerk te vinden. Zo zullen onder andere de organisaties Lister, Reinaerde en Stichting Gehandicapten Belangen Houten aanwezig zijn. Tevens zal de gemeente Houten vertegenwoordigd zijn door de wethouders Sport en Welzijn en het Sociaal Team. Op het gebied van sport kan er naast de al eerder genoemde sporten informatie worden ingewonnen over bijvoorbeeld aangepast zwemmen en paardrijden.

Het precieze programma en van de dag is terug te vinden op de website van Sportpunt Houten (www.sportpunthouten.nl). Houd vrijdag 6 oktober vrij in uw agenda en kom ook een kijkje nemen in sporthal de Wetering tussen 16.00 en 20.00 uur. Mocht u vragen hebben, dan kunt u deze stellen aan Claudia van Mechelen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..