zondag, 11 maart 2018 07:11

Word LekJutter

Help mee plastic afval in de Lek te verminderen en word Lekjutter! Op zaterdag 17 maart van 10.15 tot 12.30 uur kun je samen met andere jutters de oevers van recreatieterrein ’t Waal bij de Ossenwaard vlakbij Tull en ’t Waal opschonen.

Vooral bij laagwater zie je wat de rivier aan zwerfafval achterlaat. Dan liggen de oevers vol met allerlei plastics, van granulaatkorrels uit de industrie en plastic flesjes tot zakjes en snoeppapiertjes. Veel van het afval in het water komt via de rivieren in de Noordzee terecht en leidt tot het ontstaan van plastic soep. Dit is zeer schadelijk voor zeedieren en komt uiteindelijk ook in onze voedselketen terecht.

Je kunt helpen voorkomen dat afval in het water terecht komt door om te beginnen geen zwerfafval achter te laten langs de oevers zodat dit niet opnieuw in het water terechtkomt als het water weer stijgt

Wethouder Herman Geerdes introduceert zaterdag 17 maart samen met Noortje Schrauwen (oprichter van grondstofjutters) tussen 10.30 en 11.00 uur het juttasje. De juttasjes worden binnenkort ingezet langs de wandelroute die dan start bij Fort WKU. Wandelaars kunnen dan een juttas lenen bij Fort WKU en verzamelen afval tijdens het wandelen.

Meedoen op 17 maart?

Informatie staat op www.schonerivieren.org/opruimen/lekjutters
Je kunt je aanmelden via deze site of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kledingtip: neem rubberlaarzen mee vanwege het eerdere hoogwater.