dinsdag, 20 maart 2018 13:26

Workshop: Pffffffff…jongeren!

Pffffffff…jongeren! Dat denken we allemaal wel eens, toch? Zeker als er weer eens een groepje de ingang blokkeert, alle gratis koffie opdrinkt of het openbaar toilet verandert in een waterballet!

Echter zijn deze jongeren ook de vakkenvullers en kassières die ons op zaterdagmiddag helpen in de winkel, onze ochtendkrant bezorgen voor wij wakker zijn en stage lopen op de peuterschool van onze (klein)kinderen. Jongeren zijn er nou eenmaal, maar lijken zich niet altijd even bewust van hun omgeving. Ze denken en reageren vaak anders dan wij verwachten, waardoor een gesprek gemakkelijk kan uitlopen op een discussie en de situatie er niet beter, maar juist slechter op lijkt te worden.

Juist dit willen we voorkomen! En dat is waarom we deze workshop hebben ontwikkeld. Jongeren mogen, net als jij en ik, gebruik maken van de openbare ruimte en de daarbij behorende faciliteiten. Hiervoor gelden natuurlijk wel regels, geschreven én ongeschreven. Als je hen hier op wilt wijzen, maar dat lastig vindt of de spreekwoordelijke deur op je neus hebt gekregen, kunnen wij je helpen! 

Je leert hoe je het gesprek aangaat en wat er in hun hoofd omgaat wanneer je dit doet. Door de juiste snaar te raken kan er een heel ander gesprek ontstaan en is er misschien wel meer ruimte voor dialoog dan je verwacht. 

Wat we je bieden: 

  • een interactieve workshop
  • gegeven door ervaren jongerenwerkers uit Houten
  • inzicht in ‘het hoofd van een jongere’
  • praktische handvatten om aan de slag te gaan

De workshop vindt plaats op woensdag 18 april, van 19:30 tot 21:00 uur. Plaats: Jong In Houten, Hefbrug 1, 3991 LB Houten

Aanmelden voor 18 april 2018:
https://www.vanhoutenenco.nl/activiteit/?id=519