maandag, 09 april 2018 06:56

Workshop: EHBO light voor vrijwilligers en mantelzorgers

De Vrijwilligers Academie Houten organiseert op woensdag 18 april, van 13.30 tot 16.30 uur, deze workshop onder leiding van Willem Jansen. Meer dan ’n miljoen mensen krijgen per jaar te maken met een ongeval, de meeste ongelukken gebeuren in en om het huis en vaak tijdens simpele dagelijkse bezigheden.

Kan jij iemand helpen die gevallen of gewond is? Misschien is er professionele hulp nodig, maar dan is het belangrijk dat jij weet wat je moet doen voor de ambulance of dokter er is. Tijdens deze workshop komt het volgende aan bod: praktische handvatten over hoe om te gaan met kneuzingen en verstuikingen, botbreuken en brandwonden, verslikking, vergiftiging en onderkoeling. Het oefenen met het aanleggen van verband en mitella’s. En het bekend raken protocollen van de reanimatie/AED en beroerte. 

De workshop vindt plaats bij ‘van Houten&co’ in Huis van Houten, Onderdoor 160. Voor aanmelden en meer informatie kan je terecht op www.vanhoutenenco.nl/vrijwilligersacademie of via tel. (030) 7001 522.