maandag, 30 april 2018 09:29

Bezoek de modeltuin Houten

Wanneer voor bewoners tuinonderhoud te “zwaar” wordt, ligt de keuze voor een “versteende” tuin met weinig groen voor de hand. Een tuin vol tegels beperkt echter de biodiversiteit en draagt bij aan hittestress, verdroging en wateroverlast bij extreme neerslag.

Het kan gelukkig ook anders. Op Het Rond 109 heeft de gemeente een modeltuin ingericht die als inspiratie dient voor mensen voor wie het onderhoud aan een “traditionele” tuin te zwaar is geworden. Het tuinontwerp heeft verschillende niveaus om bukken te beperken. Voor beplanting is voor inheemse soorten gekozen die beperkt onderhoud nodig hebben.

Het uitvoeren van lichte werkzaamheden in de tuin helpt op een plezierige manier om fit te blijven en dat is belangrijk. De modeltuin biedt ruime zitgelegenheid. Een groene, bloeiende wand biedt een uitbundige groenbeleving en biedt vogels de gelegenheid om te nestelen. De planten zijn meerjarig en trekken bijen en vlinders aan. Er is ook rekening gehouden met het vasthouden en hergebruik van regenwater.

De modeltuin toont dat er ook in kleine tuinen veel mogelijk is. Graag zien wij u ook op zaterdag 12 mei a.s. U bent van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom in de natuurlijke onderhoudsvriendelijke modeltuin aan Het Rond nummer 109.