zondag, 19 augustus 2018 06:48

Burendag 2018

Op 22 september 2018 viert Nederland voor de dertiende keer Burendag. Voor dit jaar staan er in Houten al 18 activiteiten op de kaart.

Voorgaande jaren was het steeds een groot nationaal feest. In 2015 deden in heel Nederland bijna 1 miljoen mensen mee! Samen ondernamen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maakten en hen nader tot elkaar brachten.

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar in het vierde weekend van september gevierd. 

Burendag nationale feestdag

Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is het nationale fonds voor sociale initiatieven en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen.

Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Met koffie kun je echt even de tijd nemen voor je buren. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag!
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen wij mensen dichter bij elkaar brengen. 

Let op! Het budget is op en er kan geen bijdrage meer worden aangevraagd. Activiteiten kunnen nog wel worden aangemeld en u krijgt ook een Burendag feestpakket als uw activiteit voor 1 september is aangemeld.

Bekijk alle activiteiten op https://www.burendag.nl/