maandag, 07 januari 2019 16:32

Tweedaagse workshop Serviesgoed decoreren


Op vrijdag 8 en 22 februari van 19 tot 21.30 uur wordt de workshop gegeven doot docente Marja Macville. De kosten zijn € 60.

Tijdens deze tweedaagse workshop leer je hoe je bestaand serviesgoed versiert met jouw eigen decoratie. We gaan aan de slag met transfers op porselein.
De eerste avond stel je je eigen beeld samen. Daar maak ik een transfer van en de keer erop wrijf je deze af op je bord, schaaltje, kop en schotel. Dan gaat alles de keramische oven in en kun je je creaties een week later ophalen. Je kunt ook werken met gekleurde transfervellen, waaruit je motieven knipt, snijdt of ponst.

Neem je eigen servies – of wat je bijvoorbeeld bij een kringloopwinkel kocht – mee. Denk aan een setje van bijvoorbeeld een bord, kom, kop en schotel, beker. Met niet al te oud materiaal loop je het minste risico op breuk (of het zwart worden of uiteen spatten van gouden randjes) in de oven. Dat is belangrijk, want afbakken is altijd op eigen risico.
Je kunt handmatig een motief (tekening, aquarel, foto, collage en tekst) voorbereiden, of digitaal. Neem voor het laatste dan ook je tablet mee. Teken- en schildermateriaal is aanwezig; het gebruik hiervan in de prijs inbegrepen.

Wat je de tweede avond nodig hebt is een siliconen penseel. Deze kan je ter plekke aanschaffen (je reserveert er een via het inschrijfformulier).
Het drukken van een à twee A4 transfers en het afbakken van een of twee setjes is in de prijs inbegrepen.
Wil je graag meer of grotere stukken laten bakken, zoals een schaal of theepot, dan is dat in overleg, tegen een meerprijs, mogelijk.

Tot 14 januari geldt een vroegboekkorting.

vrijdag 8 en 22 februari van 19 tot 21.30 uur
Docent: Marja Macville
Kosten: € 60

The Workshop
Spoorhaag 101 | 3995 ED Houten | 061 555 47 45
 www.the-work-shop.nl | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Meer informatie en Inschrijven: http://www.the-work-shop.nl/workshops/serviesgoed-decoreren-2/